Mivel az időjárás kellemes volt a hétvége folyamán, és már átadásra került a Sárvárt Gércével összekötő kerékpárút, gondoltam, megnézem, milyen lett. Legutóbb tavaly októberben jártam a 84-es főútnak azon a részén, akkor még javában zajlott az építkezés. Ez a szakasz is része a Bükfürdőt, Sárvárt, Mesteri fürdőt és Celldömölköt összekötő kerékpárútnak, ami a Fürdőtől fürdőig nevet viseli. Erről már korábban tettem említést, és belinkeltem a vonatkozó cikket.

Az idei évben elvileg megépül a Sárvári Gyógy- és Wellness fürdőtől a Sárvár-Hegyközségig vezető szakasz (Szintén belinkeltem a vonatkozó cikket egy korábbi posztban), aminek a hírek szerint külön hídja lesz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ennyi erővel már egy külön járdarészt is ki lehetne alakítani, hogy a gyalogosan közlekedő emberek ne az útszélén botorkáljanak, magukat veszélyeztetve. Az jutott eszembe, hogy a régi út megmaradt részeit a hidakkal milyen jól lehetne erre a célra hasznosítani. Szerintem nagyon jó hangulata lenne ennek a szakasznak. A tavalyi év végére a Hegyközségi kápolna előtti füves területen megépült a kerékpárosok számára egy kis pihenőhely.

 

Ilyen pihenőhely fogadja a kerékpárosokat.
A régi út egyik hídja.
A másik híd, a főúthoz közel.
A régi út tavaly márciusban, miután kipucolták.

Milyen lett a végeredmény? Mindenki döntse el maga a képek alapján. Szubjektív véleményem szerint vannak jó és élvezetes szakaszai a bringaútnak. Ami viszont rossz pont, hogy ismerve a területi adottságokat, a nyári időszakban nem lesz semmi, ami árnyékot tartana, hiába halad el fás részek mellett, így nagy hőségben könnyen feléghet majd az ember bőre, ha nem keni be magát fényvédő krémmel, és a feje árnyékolásáról is gondoskodnia kell, ha nem akar napszúrást kapni.

Az építkezés képei:

És ilyen lett a végeredmény: