Régen írtam bejegyzést, aminek az oka prózai: Komolyan veszem az OKJ-s Fotográfus és fotótermék kereskedő képzést. Sok időmet leköti a tanulás, nem egyszerű a fotóelmélet, nem elég csak elolvasni, meg is kell érteni, de erről inkább a fotós blogomon írok majd bővebben.

 

A tavalyi évben két igazán hosszú túrát teljesítettem, ami bizonyította, hogy akaraterővel, és elszántsággal nincs olyan távolság, amit ne lehetne leküzdeni egy jól felkészített, műszakilag kifogástalan állapotban lévő bringával.

Amint lesz egy kis felesleges időm, kiposztolom a szeptemberi túra részleteit is. Már korábban is terveztem, hogy meglátogatom a cseszneki várat, még sosem jártam ott, úgyhogy a cél megvan, csak a munka és tanulás mellett nehéz időt találni a teljesítésére. Főleg, ha az ember ki van merülve, és nem tudja rendesen kipihenni magát.

Az útvonalterv.hu oldal már ki is kalkulálta nekem a legjobb útvonalat, ami Celldömölkön, és Pápán át vezet, a teljes táv meghaladja a 160 km-t, ami megint nem kis teljesítményt fog igényelni. Fizikálisan és mentálisan egyaránt. Mint minden esetben, itt is a biztonság lesz az elsődleges szempont, nem a gyorsaság. Sosem a leggyorsabb ér célba, hanem aki a legjobban osztja be az erejét, és tudja, mikor, milyen erőbedobással kell dolgoznia, hogy az út végére érjen. Mivel részben ismét ismeretlen terepen fogok tekerni, ezért végezni fogok egy előzetes felmérést a Google Maps utcanézetével, hogy tudjam, mire számíthatok majd, amikor a túrát teljesítem.

bringa túra kihívás Sárvár Csesznek vár biztonság
A Csesznekig tervezett túra útvonala az Útvonalterv tervezésében

Amikor az ember csak az izmaira és a saját, mentális képességeire számíthat, akkor igazán képben kell lennie, és minden lehetséges, valamint lehetetlen helyzetre fel kell készülnie. Első és hátsó lámpát készenlétben kell tartani, a láthatósági mellény a minimumot jelenti, ennél csak jobb felszerelésben érdemes nekivágni ekkora távolságnak. Sisak és egy jó bringás kesztyű mindenképp szükséges. És persze folyadék. Minimum két, de inkább három liter sportitallal és energiában gazdag élelmiszerrel felszerelkezve érdemes elindulni, különben az ember menet közben felbukfencezik, és kórházban köt ki.

Na, ennyit a tervezett túráról, amint teljesítettem, jelentkezem a beszámolóval és képekkel.